خاطرات یک مقیم کانادا

من در این وبلاگ خاطرات و روزانه های خودم رو از قبل از رفتن به کانادا تا زندگی در کانادا برای شما نقل میکنم .

خاطرات یک مقیم کانادا

من در این وبلاگ خاطرات و روزانه های خودم رو از قبل از رفتن به کانادا تا زندگی در کانادا برای شما نقل میکنم .

کار و تحصیل در کانادا

سلام
برای دوستانی که نمیدونند عرض کنم که بنده الان بیشتر فعالیتم رو معطوف به تلگرام و اینستاگرام کردم تا ارتباط با دوستان ساده تر و راحت تر باشه.
اینم اطلاعات تماس بنده:
لینک عضویت گروه:
https://t.me/RaminCanada1
لینک کانال:
بلاگ:
اینستاگرام:
یوزر تلگرام:
@ramincanada
از شانس خوب بنده و شما هم یک دوست عزیز پیدا کردم که تا حد بسیار زیادی هم در مورد مسائل مدیریتی و هم در مورد مشاوره و همفکری به بنده کمک میکنند تا بتونم بیشتر در خدمت شما عزیزان باشم.

امروز ظهر یک کنفرانسی در Instagram Live برگزار کردیم که بهتر دونستم یک جمع بندی نوشتاری در اینجا خدمت دوستان ارائه بدم.

حالا اصل مطلب. همونطور که بنده بارها تکرار کردم در کانادا کار و تحصیل همیشه با هم همراه و جز لاینفک زندگی هستند.
وقتی شما وارد میشید و یا کسی تحصیلاتش رو در اینجا تمام میکنه، کار گرفتن و ورود به کار مساله اول شماست. اما در زمانی که کار میکنید هم اگر به دنبال پیشرفت و ترقی باشید، روند تحصیل شما باید ادامه پیدا کنه.
اینجا بسیاری از افراد هستند که پس از مدتی کار و تجربه، معمولا بصورت پاره وقت به کالج و یا دانشگاه برمیگردند تا سطح دانششون رو بالا ببرند تا بتونند موقعیت کارهای بهتری رو بدست بیارن.
البته تحصیل به آموزشهای آکادمیک خلاصه نمیشه. تحصیل میتونه بصورت مطالعه، آموزش آنلاین، شرکت در دوره های کوتاه مدت و یا حتی مشاوره و راهنمایی افراد تازه وارد و دانش آموزان باشه. در کنار اینها عضویت در کانونها و انجمنهای تخصصی و شرکت در کنفرانسهای حرفه ای هم سهم بسزایی در پیشرفت کاری داره.
سوالات زیادی در مورد "آموزشهای فنی و حرفه ای" در کانادا شده بود.
من مطمئن نیستم این عبارت و مفهوم دقیقا برابر داره در کانادا یا نه، اما در کانادا افراد میتونند با رفتن به کالج کارها و مشاغل رو بصورت عملی تر آموزش ببینند.
دانشگاه ها در کانادا مشابه ایران اماکن بسیار آکادمیک برای آموزشهای غالبا تئوری هستند، و پس از ورود همون روند لیسانس، فوق لیسانس، و دکترا رو دنبال میکنند.
اما کالجها در کانادا سه نوع مدرک میدند؛ دیپلم کالج، لیسانس کالج و گواهینامه یا همون certificate.
لازم به ذکره لیسانس کالج لزوما ادامه دیپلم کالج نیست.
در دوره دیپلم کالج که غالبا دو سال هست اما میتونه بین یک تا سه سال هم باشه، فرد بصورت بسیار عملی مشاغل رو یاد میگیره و معمولا بعد از خروج از کالج اماده کار هست. مشکل این نوع تحصیل اینه که میتونه درآمد خیلی خوبی داشته باشه اما از نظر اداری و سیستمی فرد رو محدود به چند رتبه ی هر کاری میکنه.

در لیسانس کالج که چهارسال طول میکشه، فرد بصورت مفصل تر مسائل رو بصورت هم تئوری و هم عملی میخونه. لیسانس کالج و دانشگاه خیلی فرق ندارند ولی از نظر صاحب کار و کسی که شما رو استخدام میکنه لیسانس کالج جنبه عملی بیشتری داره.
در مورد مدرک، گواهینامه یا همون certificate باید بگم اینها آموزشهای خاص، تخصصی و محدود هستند که ممکنه در سطوح مختلف و برای مدت زمانهای گوناگون ارائه میشن تا فرد رو وقتی تا حدی از یک مبحث کلی اطلاع داره، در مورد یک سیستم یا شاخه خاص بصورت فشرده آموزش بده. ورود به این دوره ها ممکنه پیش نیازهای خاصی داشته باشه. مثلا ممکنه شما بعد از دیپلم دبیرستان وارد یک دوره دو هفته ای بشید تا بتونید لیفت تراک برونید. در نتیجه شما بعد از چند هفته میتونید با گذروندن چند امتحان ساده راننده ی لیفت تراک بشید. همینطور این پیش نیازها میتونه خیلی تخصصی و سخت باشه مثل یادگیری در مورد سیستمهای اطلاعاتی که احتیاج به تحصیلات حداقل لیسانس، سابقه کار طولانی، شاغل بودن در سیستمهای اطلاعاتی و درخواست از طرف کارفرمای شما باشه.
حالا دوتا مدل خیلی خاص از تحصیل رو برسی میکنیم که مخلوطی از کالج و دانشگاه هستند:
Bachelor+Diploma
در این مدل، شما در چهار سال طی یک برنامه آموزشی خاص که توسط یک کالج و یک دانشگاه با همکاری هم ارائه میشه، یک لیسانس از دانشگاه و یک دیپلم کالج میگیرید، اینطوری پس از اتمام دوره چهارساله ی تحصیلتون هم دانسته های تئوری و هم دانش عملی شما کسب شده و خیلی مناسب تر برای ورود به بازار کار هستید.
Bridging Programs
در این مدل، یک دانشگاه پس از برسی و تبادل اطلاعات با یک کالج به شما این گزینه رو میده که اگر دیپلم رشته خاصی در کالج رو دارید، برای اخذ لیسانس یک رشته خاص به اون دانشگاه برید و چون شما یک سری دروس رو طی دوره ی دیپلم کالجتون گذروندید، مثلا از سال دوم دوره لیسانس اون دانشگاه وارد بشید و بجای چهارسال پس از سه سال تحصیل در دانشگاه لیسانس بگیرید.

دو مساله ای که بسیار مطرح میشه اینه که اولا دانشگاه فلان رشته فلان رو داره و هزینش چقدره، و ثانیا فلان کار در فلان شهر وضعیتش چطوره و حقوقش چقدره.
در جواب، برای اینکه ببینید چه رشته ای رو چه دانشگاهی و با چه هزینه ای داره، خیلی راحت میتونید توی اینترنت بگردید، سایت دانشگاه ها رو پیدا کنید، رشته هایی که ارائه میدند ببینید و همچنین در قسمت Financial یا Fees هزینه ی هر رشته رو ببینید. فقط حواستون باشه هزینه Domestic برای مهاجران، کسایی که اقامت دائم دارند و شهروندان هستش و هزینه International که تقریبا دو برابر برای دانشجوهای بین المللی (و کسایی که با ویزای دانشجویی در کانادا حضور دارند) هست.

برای وام دانشجویی عبارت Canada Student Loan رو در گوگل سرچ کنید و به این سایتها سر بزنید:

osap.gov.on.ca

https://csnpe-nslsc.cibletudes-canlearn.ca

برای اینکه رتبه دانشگاه های کانادا رو ببینید عبارت Canada universities ranking رو در گوگل سرچ کنید.

دلم میخواست بتونم یک منبع خوب برای همه دانشگاه ها بگذارم ولی تنها جایی که تقریبا در این مورد جامع هستش ویکی پدیاست.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_universities_in_Canada


در مورد کارها هم گوگل اطلاعات بسیار زیادی داره ولی بهتر از اون اینه که در سایتهای کاریابی به دنبال کار مورد نظرتون بگردید و ببینید در کدوم شهر موقعیت کاری بیشتر و بهتری هست، لازمه و requirements کار چیه (شامل مدارک و سابقه ی کار) و حقوقی که پیشنهاد میکنند چقدره.

به سایتهای زیر سر بزنید:

www.kijiji.ca (همه چیز از جمله کار توی این سایت پیدا میشه)

https://www.indeed.ca

jobs.gc.ca (کارهای رسمی و دولتی)

http://www.jobbank.gc.ca/

www.workopolis.com

https://www.monster.ca

talentegg.ca/find-a-job/ (کار برای افراد تازه کار)

www.canadajobs.com


مثل همیشه بنده در خدمت دوستان هستم.

ارادتمند

رامین